Avatar užívateľa
Cimbalbal

Poznáte recept na citrónový džém?

Nedávno som v jednej reštaurácii ochutnal tento citrónový džem a mal úžasnú chuť. Neviete niekto recept?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pre koho je otázka zaujímavá? lienka, Jenifo před 4290 dňami Sledovať Nahlásiť



Odpovede
Avatar užívateľa
lienka

Myslím, že si mal Lemon curd je to typicky britsky produkt:
2 ks citronu, 115 g masla, 200 g cukor kryštál, 2 vajcia.
Do vacsieho hrnca s vriacou vodou dame mensi hrniec (au bain marie hrniec nemam, tak to robim takto). Do mensieho hrnca dame maslo a cukor (ja som pouzila jemny krystalovy). Nechame maslo roztopit. Medzitym postruhame korku z citronov a vytlacime stavu. Toto pridame k cukru s roztopenym maslom a dobre premiesame.

V miske rozslahame vajicka. Ked je cukor v hrnci uz nacisto rozpusteny, opatrne, pomaly a za staleho miesanie prilievame vajicka do cukrovej hmoty. Miesala som 15 minut. Pouzila som metlicku. Treba ozaj dobre a stale miesat, aby sa nam nespravila prazenica. Lemon curd je hotovy, ak nezteka z lyzice. Dame to do cisteho pohara a uzavrieme. Z tohto mnozstva mi vyslo do jedneho pohara, asi 350ml. V chladnicke vydrzi 1-2 tyzdne. Podla toho, ake cerstve boli vajicka, maslo. V niektorych receptoch sa uvadza, ze vydrzi este dlhsie.

Lemon curd sa pouziva na plnenie tort, do kremov. Jeho kyselkava chut je velmi prijemna. Mozeme pridat aj do bieleho jogurtu, na toasty.... Alebo ako Anglicania, ku ''scones''. Receptov je vela. Ja som dnes vyskusala tento. Da sa pripravovat aj v mikrovlnke. To je este rychlejsie. Ale zatial som to neskusala. Niektori robia aj priamo na ohni, (bez au bain marie). Trosku som sa bala, ze by sa mi to pripalilo. Ale ak mate dobry hrniec s hrubym dnom, snad sa da aj tak.

Zdroj: www.varecha.pravda.sk/recepty/ lemon-curd-fotorecept/9448-rec ept.html

0 Nominácie Nahlásiť

Avatar užívateľa
Elektrikář

Citronový a pomerančový džem je britská specialita používají na něj hořké pomeranče.

0 Nominácie Nahlásiť

Diskusia k otázke

U otázky neprebehla diskusia.

Nový příspěvek