Milujem cestoviny a moja rodina tiež, ale stále robím stále tie isté cestovinové recepty: špagety bolonese, cestoviny s kuracím mäsom a brokolicou a cestovinový šalát. Rada by som sa oboznámila s inými receptamy na cestoviny- netradičnými. Poznáte nejaké? Aké robíte vy cestoviny?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pre koho je otázka zaujímavá? ivokan, anonym před 5129 dňami |
Sledovať
Nahlásiť
|
Tak ten môj asi nebude netradičný, možno práve naopak. Spaghetti al pomodoro. Asi jeden zo základov talianskej kuchyne. Minule som zahliadol v televízii Z. Pohlreicha, ako to tam predvádza a mal zopár dobrých tipov.
Netreba to preháňať so surovinami. Základ : kvalitné cestoviny, olivový olej, paradajky, cesnak, parmazán, bazalka, soľ. Žiadne oregano, bobkový list a podobne, ako som sa s tým stretol niekde na internete.
Na rozdrvenom cesnaku a oleji posmažíme paradajky takmer do kašičky. Soľ, korenie. Medzitým uvaríme špagety a scedíme ale NEpreplachujeme. Zmiešame ich na panvici s paradajkami. Na záver posypeme parmazánom a pridáme bazalku. Po dojedení má v tanieri zostať „omáčky“ akurát na jedno vytretie kúskom bagety.
Čiže príprava extra jednoduchá, až by som povedal internátna, ale ide o tie suroviny a je to pochúťka.
Zdroj: http://www.iprima.cz/anosefe/o-jidle-lidech/sefovy-expresni-recepty
2Kto dal odpovedi palec? veronikaiq, anonym
před 5128 dňami
|
0 Nominácie Nahlásiť |
Cestoviny s baklažánovo-tomatovou omáčkou:
1× cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 500 g cestoviny penne, 2 baklažány,
soľ, čierne korenie, rajčinový pretlak, olivový olej, parmezán sýr.
Ma olivovom oleji osmažíme cibuľku. K napoly osmaženej cibuľke pridáme na
kocky pokrájaný baklažán. Medzitým ako sa nám dusí baklažán, uvaríme
si cestoviny. Keď je baklažán napoly udusený pridáme cesnak. Cesnak
nepridávame hneď na začiatku, pretože keď cesnak zhorí, je horký.
Baklažán dusíme za stáleho miešania, kým úplne nezmäkne. Keď je
baklažán mäkký, pridáme rajčinový pretlak a dochutíme čiernym korením
a soľou. Varíme, pokiaľ sa nám pretlak neprehreje. Uvarené cestoviny
scedíme. Neoplachujeme v studenej vode. Omáčku servírujeme s cestovinami a
na záver posypeme parmezánom.
0 Nominácie Nahlásiť |
Já používám restované mleté maso, cibuli a kořenovou zeleninu smíchám z těstovinami zaleju vejci a zapeču.
0 Nominácie Nahlásiť |
Je to jednoduchý recept, ale nemá chybu.
Je to omáčka vhodná na cestoviny hlavne na špagety.
Pochádza z Talianska.
Do hrnca dať šľahačkovú smotanu a na miernom ohni za stáleho miešania
prihadzujeme rozdrobený trojuholník syru Niva(nekoštujeme lebo bude
chýbať).Keď bude hmota pred bodom varu už len primiešame konzervu Tuniaka
minútku povaríme a môžeme podávať
s cestovinou.(nesoliť,nekoreniť)
Dobrú chuť.
0
před 5120 dňami
|
0 Nominácie Nahlásiť |
jednoznacne nesmiete zabudnut na bylinky-oregano-http://www.predajbylin.sk/oregano_vnat/index.html
Elektrikář | 61 | |
Judith | 45 | |
lienka | 31 | |
divoska | 28 | |
quentos | 21 | |
veronikaiq | 20 | |
jozo | 20 | |
Led | 17 | |
chudst | 16 | |
MonaLis | 15 |
Varenie a recepty |
Reštaurácie |
Nápoje |
Vegetariáni |
Iné druhy jedál a varenia |