Avatar užívateľa
anonym

Čo je pomodoro?

Viem, že sa to týka paradajok a je to talianska špecialitka. Je to omáčka, alebo nejaká pasta? Používa sa len na pizzu? Ako sa robí prave pomodoro? Viete niekto recept?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3885 dňami Sledovať Nahlásiť



Odpovede
Avatar užívateľa
denortis

pozrite na google

Zdroj: http://recepty.chytrazena.cz/o macky/omacka-pomodoro-59667.ht ml

0 Nominácie Nahlásiť

Avatar užívateľa
ciernak

0,5 kg konzervovaných lúpaných paradajok San Marzano, 0,5 kg čerstvých paradajok, 1 cibule, 1 mrkva, 1 stopkový zeler, 2 lyžice olivového oleja,
1 zväzku bazalky, 40g masla, cukor podľa chuti, soľ podľa chuti, niekoľko čistých, vyvarených zaváracích pohárov
Postup:
Paradajky, zeler, mrkvu a cibuľu nakrájame na väčšie kúsky, V kastróly rozohrejeme olej speníme zeleninu, pridáme čerstvé aj konzervované paradajky a za občasného miešania asi hodinu dusíme. Potom omáčku prepasírujeme a ešte 30 minút necháme variť. Po uplynulej dobe pridáme cukor a soľ podľa chuti, zjemníme maslom a vhodíme bazalku pre získanie arómu. Omáčku nalejeme do zaváracích pohárov, zavaríme a po vychladnutí uložíme najlepšie na suchom, chladnom a tmavom mieste.

Zdroj: www.stalianomvkuchyni.sk/sk/?p =50

0 Nominácie Nahlásiť

Diskusia k otázke

U otázky neprebehla diskusia.

Nový příspěvek