Avatar užívateľa
Pokročilý

Sú zelené zemiaky jedovaté?

Je obdobie, keď sa vyberajú zemiaky zo zeme a sú to takzvané "nové zemiaky". Ale čo ešte s tými zelenými zemiakmi. Sú ozaj jedovaté ako sa to o nich vraví. Môžu ublížiť?

Uzamknutá otázka – ohodnoťte najlepšiu odpoveď symbolom palca.

Najlepšia odpoveď

Avatar užívateľa
Pokročilý

Zemiaky, paradajky, papriky a baklažány patria k čeľadi ľuľkovitej (Solanaceae). Tieto rastliny skutočne produkujú jedovaté látky. V zemiakoch a paradajkách sa nachádzajú tieto jedovaté látky v zelených částiach rastliny. Tie niesu vhodné k jedlu a človek by sa mal vyvarovať takejto konzumácie zelených zemiakov a zelených paradajok. Niektorí ľudia zelené paradajky nakladajú do sladkokyslých nálevov. Plody pritom stratia väčšiu časť obsiahnutých jedovatých látok.

 

Ďalšie odpovede:

Avatar užívateľa

Zelené brambory jsou opravdu velmi jedovaté ,protože obsahují mnoho solaninu,který je pro člověka smrtelné jedovatý.Spolehlivý antijed je silnější čaj z přesličky,který se musí v zakryté nádobé vařit 10 minut,nechat ustát asi 1/2 hodiny a po doušcích vypít.I k bramborám,které jsou v pořádku je dobré při jejich vaření přidat kmín,protože je to také antijed i když slabéjší.LVICE

Zdroj: alternativní medicína

 

Diskusia k otázke

 

U otázky neprebehla diskusia.

 

Prihlásiť sa

Položte otázku, odpovedzte, zapojte sa, …

začnite tu

Reklama

Kvalitné odpovede v: Príroda a životné prostredie

Bronzový Judith 16
Strieborný Led 15
Pokročilý Elektrikář 13
Pokročilý jozo 11
Pokročilý lienka 10
Bronzový MonaLis 9
Bronzový Drap 9
Pokročilý pandora 8
Pokročilý denortis 7
Pokročilý Jenifo 7

Zobraziť celkový rebríček

Facebook

 

Na Vašej požiadavke sa pracuje. Počkajte, prosím.