Avatar užívateľa
anonym

Sú zelené zemiaky jedovaté?

Je obdobie, keď sa vyberajú zemiaky zo zeme a sú to takzvané "nové zemiaky". Ale čo ešte s tými zelenými zemiakmi. Sú ozaj jedovaté ako sa to o nich vraví. Môžu ublížiť?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3742 dňami Sledovať Nahlásiť



Najlepšia odpoveď
Avatar užívateľa
veronikaiq

Zemiaky, paradajky, papriky a baklažány patria k čeľadi ľuľkovitej (Solanaceae). Tieto rastliny skutočne produkujú jedovaté látky. V zemiakoch a paradajkách sa nachádzajú tieto jedovaté látky v zelených částiach rastliny. Tie niesu vhodné k jedlu a človek by sa mal vyvarovať takejto konzumácie zelených zemiakov a zelených paradajok. Niektorí ľudia zelené paradajky nakladajú do sladkokyslých nálevov. Plody pritom stratia väčšiu časť obsiahnutých jedovatých látok.

0 Nominácie Nahlásiť

Další odpovědi
Avatar užívateľa
anonym

Zelené brambory jsou opravdu velmi jedovaté ,protože obsahují mnoho solaninu,který je pro člověka smrtelné jedovatý.Spolehlivý antijed je silnější čaj z přesličky,který se musí v zakryté nádobé vařit 10 minut,nechat ustát asi 1/2 hodiny a po doušcích vypít.I k bramborám,které jsou v pořádku je dobré při jejich vaření přidat kmín,protože je to také antijed i když slabéjší.LVICE

Zdroj: alternativní medicína

0 Nominácie Nahlásiť

Diskusia k otázke

U otázky neprebehla diskusia.

Nový příspěvek