Avatar užívateľa
lienka

Používate ružičkový kel v kuchzyni?

Čo z neho varíte, teda do akých jedál?ho pridávate? Chutí vám. Dajte nejaký recept. Načo je ružičkový kel dobrý, teda čo obsahuje?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pre koho je otázka zaujímavá? Elektrikář, anonym před 5016 dňami Sledovať Nahlásiť



Najlepšia odpoveď
Avatar užívateľa
Elektrikář

Je to zelenina může se dát do poléky, do dušené zeleninové smněsi jako přílohu.Já je dusím na špeku a na másle osolené a opepřené, buď z bramborem nebo chlebem.

0 Nominácie Nahlásiť

Další odpovědi
Avatar užívateľa
veronikaiq

Vysoký obsah vlákniny v ružičkovom keli prospieva tráveniu. Ružičkový kel posilňuje imunitný systém, krvotvorbu a rast buniek, zvyšuje pevnosť tkanív, pôsobí na zdravie pleti a vlasov. Obsahuje veľké množstvo zdraviu prospešných minerálov a vitamínov. Za zmienku stojí predovšetkým vitamín B1 – thiamín, kyselina listová a vitamín C. Konzumácia vitamínu B1 je dôležitá hlavne na prekonanie únavy a stresu. Ružičkový kel sa hodí nielen do polievok a mäsových vývarov, ale dá sa konzumovať i ako dusená príloha k mäsu alebo zapečená či smažená. Na živiny bohatá, pritom diétna zelenina pôsobí podporne na našu imunitu a zlepšuje našu kondíciu.

Zdroj: www.moda.sk/Ka­tegorie/Zdrave_mas­krtenie/20100202_R­uzickova_Kapus­ta_Odvodnuje_A_Po­maha_Pri_Hubnu­ti.html

0 Nominácie Nahlásiť


Avatar užívateľa
Judith

Veľmi dobrý je vyprážaný v trojobale, ale tak, že v osolenej vode uvarený ružičkový kel obalíš v trojobale, ale zopakuješ znova do vajíčka a do strúhanky, takto vznikne krásna chrumkavá kôra. Je to pracné, ale výsledok stojí za to.

0 Nominácie Nahlásiť


Diskusia k otázke

U otázky neprebehla diskusia.

Nový příspěvek
Zaujímavé otázky v kategórii Jedlo a varenie