Zamýšľam sa nad tým stále, keď kupujem chlieb a je na ňom, alebo uňho popis aký je- z akej múky je vyrobený. Zaujímalo by ma zloženie pšeničnej a ražnej múky. Ako sa vyrábaju? Aký je medzi nimi rozdiel?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
| Zajímavá 0 před 5510 dňami |
Sledovať
Nahlásiť
|
Zde je snad uvedeno vše co Vás zajímá:
http://fora.babinet.cz/viewprintable.php?id=29018
| 0 Nominácie Nahlásiť |
Pšeničná mouka se vyrábí mletím pšenice.Žitna mletím žita.Na chleba se používá smněs žitné a pšeničné mouky.
| 0 Nominácie Nahlásiť |
Pšeničná múka, ktorá sa distribuuje v niekoľkých druhoch (krupica
hrubá alebo jemná, múka hrubá I. alebo II. druhu, múka polohrubá hladká a
chlebová). Jednotlivé druhy musia mať charakteristickú farbu, vôňu a
chuť. Lepok z pšeničnej múky sa vo vode nerozpúšťa, a preto sa dá
z nej vyprať. Pšeničná múka má veľmi dobrú pečivosť. Možno ju dobre
skladovať v suchých, chladných, tmavých a dobre vetraných priestoroch.
Ražná múka sa od predchádzajúcej líši tým, že lepok sa nedá z nej
vyprať. Ražná múka je trochu zelenkastá s odtienkom do siva a má
zvláštnu korenistú vôňu. Používa sa ako chlebová múka. Distribuuje sa
ražná múka la (výražková) a ražná múka I. a II. druhu. Skladovaniu
ražnej múky treba venovať väčšiu starostlivosť ako skladovaniu múky
pšeničnej.
Zdroj: www.marpes.info/marpes-info/marpes_info_2/Rady-pozivatiny.html
| 0 Nominácie Nahlásiť |
U otázky neprebehla diskusia.
Nový příspěvek| Led | 21 | |
| Dr.Axl | 18 | |
| Judith | 12 | |
| MonaLis | 8 | |
| divoska | 8 | |
| Elektrikář | 8 | |
| lienka | 7 | |
| chudst | 5 | |
| Drap | 4 | |
| Syd | 4 |
| Aukcie |
| E-shopy |
| Obchodné centrá |
| Reklamácie |
| Značky |
| Ďalšie zo záložky nakupovanie |