Zamýšľam sa nad tým stále, keď kupujem chlieb a je na ňom, alebo uňho popis aký je- z akej múky je vyrobený. Zaujímalo by ma zloženie pšeničnej a ražnej múky. Ako sa vyrábaju? Aký je medzi nimi rozdiel?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4241 dňami |
Sledovať
Nahlásiť
|
Pšeničná mouka se vyrábí mletím pšenice.Žitna mletím žita.Na chleba se používá smněs žitné a pšeničné mouky.
0 Nominácie Nahlásiť |
Pšeničná múka, ktorá sa distribuuje v niekoľkých druhoch (krupica hrubá alebo jemná, múka hrubá I. alebo II. druhu, múka polohrubá hladká a chlebová). Jednotlivé druhy musia mať charakteristickú farbu, vôňu a chuť. Lepok z pšeničnej múky sa vo vode nerozpúšťa, a preto sa dá z nej vyprať. Pšeničná múka má veľmi dobrú pečivosť. Možno ju dobre skladovať v suchých, chladných, tmavých a dobre vetraných priestoroch.
Ražná múka sa od predchádzajúcej líši tým, že lepok sa nedá z nej vyprať. Ražná múka je trochu zelenkastá s odtienkom do siva a má zvláštnu korenistú vôňu. Používa sa ako chlebová múka. Distribuuje sa ražná múka la (výražková) a ražná múka I. a II. druhu. Skladovaniu ražnej múky treba venovať väčšiu starostlivosť ako skladovaniu múky pšeničnej.
Zdroj: www.marpes.info/marpes-info/ma rpes_info_2/Rady-pozivatiny.ht ml
0 Nominácie Nahlásiť |
U otázky neprebehla diskusia.
Nový příspěvekLed | 21 | |
Dr.Axl | 18 | |
Judith | 12 | |
MonaLis | 8 | |
divoska | 8 | |
Elektrikář | 8 | |
lienka | 7 | |
chudst | 5 | |
Drap | 4 | |
Syd | 4 |
Aukcie |
E-shopy |
Obchodné centrá |
Reklamácie |
Značky |
Ďalšie zo záložky nakupovanie |