Avatar užívateľa
anonym

Aký je rozdiel medzi pšeničnou a ražnou mukou?

Zamýšľam sa nad tým stále, keď kupujem chlieb a je na ňom, alebo uňho popis aký je- z akej múky je vyrobený. Zaujímalo by ma zloženie pšeničnej a ražnej múky. Ako sa vyrábaju? Aký je medzi nimi rozdiel?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4241 dňami Sledovať Nahlásiť



Najlepšia odpoveď
Avatar užívateľa
anonym

Zde je snad uvedeno vše co Vás zajímá:
http://fora.babinet.cz/…

0 Nominácie Nahlásiť

Další odpovědi
Avatar užívateľa
Elektrikář

Pšeničná mouka se vyrábí mletím pšenice.Žitna mletím žita.Na chleba se používá smněs žitné a pšeničné mouky.

0 Nominácie Nahlásiť

Avatar užívateľa
ciernak

Pšeničná múka, ktorá sa distribuuje v niekoľkých druhoch (krupica hrubá alebo jemná, múka hrubá I. alebo II. druhu, múka polohrubá hladká a chlebová). Jednotlivé druhy musia mať charakteristickú farbu, vôňu a chuť. Lepok z pšeničnej múky sa vo vode nerozpúšťa, a preto sa dá z nej vyprať. Pšeničná múka má veľmi dobrú pečivosť. Možno ju dobre skladovať v suchých, chladných, tmavých a dobre vetraných priestoroch.
Ražná múka sa od predchádzajúcej líši tým, že lepok sa nedá z nej vyprať. Ražná múka je trochu zelenkastá s odtienkom do siva a má zvláštnu korenistú vôňu. Používa sa ako chlebová múka. Distribuuje sa ražná múka la (výražková) a ražná múka I. a II. druhu. Skladovaniu ražnej múky treba venovať väčšiu starostlivosť ako skladovaniu múky pšeničnej.

Zdroj: www.marpes.info/marpes-info/ma rpes_info_2/Rady-pozivatiny.ht ml

0 Nominácie Nahlásiť

Diskusia k otázke

U otázky neprebehla diskusia.

Nový příspěvek
Zaujímavé otázky v kategórii Nakupovanie