Avatar užívateľa
anonym

Ako uvariť ľahšie jedlo?

Chcela by som variť (obedy a večere) trošku odľahčenejšie, trošku dietnejšie, aby neboli tak tažké. Sú na to nejaké zásady aby som to docielila? Robiť ľahšie menu aby i rodina jedla zdravšie.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3735 dňami Sledovať Nahlásiť



Odpovede
Avatar užívateľa
jozo

Tipy na ľahšie menu:
- pre odľahčenie stravy nemusíte omedzovať tuky, len ich voliť rozumne. Pre vaše zdravie liniu sú lepšie mononenasýtené mastné kyseliny z olivového oleja, orechov a avokáda, omega-3- mastných kyselin, z tučných rýb (sardinky, losos, tuniak) a rastlinných tukov (zo semienok).
- Omedzte polotovary, ktoré obvykle obsahujú transmastné kyseliny a nasýtené tuky. Zvyšujú riziko infarktu a ochorení srdca.
- Pokrmy dochucujte čerstvými bylinkami a cesnakom, omedzte soľ a rôzne zmesi korenia, ktoré často obsahujú škodlivé konzervanty.
- Keď pečivo tak celozrnné. obsahuje viacej vlákniny, vitamínov, minerálov. Zasýti na dlhšiu dobu a dodá telu viacej energie a menej tukov. Podľa niektorých študií naviac pomáha redukovať ochorenia ďasien.
- Namiesto klasického sladkého dezertu uprednostňujte čerstvé ovocie. Na rozdiel od zákuskov obsahuje len prírodné cukry a spústu vitamínov.
- Konzumujte menšie porcie, zato kvalitné. Keď jedlo dobre chutná, stačí málo, pretože naše zmysly sú uspokojené. Naviac vás zdravé tuky z olivového oleja a orechov lepšie zasýtia, než tie klasické alebo vôbec žiadne.

0 Nominácie Nahlásiť

Diskusia k otázke

U otázky neprebehla diskusia.

Nový příspěvek