Avatar užívateľa
anonym

Ako urobiť hovädzí steak na pánvičke mäkký a prepečený?

V reštaurácii som dostala asi 3 cm vysoký hoväzí steak krásne mäkký a pritom bol prepečený. Doma sa mi to tak nikdy nepodarilo...

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pre koho je otázka zaujímavá? Elektrikář před 3849 dňami Sledovať Nahlásiť



Odpovede
Avatar užívateľa
Maja

Osobne si myslím, že alfou i omegou je panvica. Steak, který popisujete sa podarí len na ťažkej panvici s veľmi tlstým dnom, ktoré dokáže naakumulovať veľké množstvo tepla.
Keď hodíte steak na normálnu panvicu okamžite sa ochladí a steak sa už nikdy tak rýchlo neopečie. Rýchlosť je totiž zásadná. Rýchlosť a vysoká teplota!

Takže jediné riešenie je kúpiť kvalitnú panvicu (predávajú i priamo na steaky) alebo lávový gril. No a ako každý dobrý kuchár vie - plyn je plyn !

0 Nominácie Nahlásiť

Diskusia k otázke
Avatar užívateľa
miroko

Dobrý a šťavnatý steak sa dá urobiť aj doma, ale záleží od viacero faktorov. Od kvalitného mäsa až po výber grilu či panvice. Panvica musí byť poriadne rozpálená na maximum až vtedy do nej položte steak. Mäso sa zatiahne a vo vnútri si udrží štavu. Taktiež nie každá panvica je vhodná. Tu som písal o tom, ako si vybrať panvicu na grilovanie. http://stejky.sk/…

před 1772 dňami Odpovedať Nahlásiť
Nový příspěvek