Avatar užívateľa
Registrovaný

Ako urobiť hovädzí steak na pánvičke mäkký a prepečený?

V reštaurácii som dostala asi 3 cm vysoký hoväzí steak krásne mäkký a pritom bol prepečený. Doma sa mi to tak nikdy nepodarilo...

Uzamknutá otázka – ohodnoťte najlepšiu odpoveď symbolom palca.

Odpovede:

Avatar užívateľa
Registrovaný

Osobne si myslím, že alfou i omegou je panvica. Steak, který popisujete sa podarí len na ťažkej panvici s veľmi tlstým dnom, ktoré dokáže naakumulovať veľké množstvo tepla.
Keď hodíte steak na normálnu panvicu okamžite sa ochladí a steak sa už nikdy tak rýchlo neopečie. Rýchlosť je totiž zásadná. Rýchlosť a vysoká teplota!

Takže jediné riešenie je kúpiť kvalitnú panvicu (predávajú i priamo na steaky) alebo lávový gril. No a ako každý dobrý kuchár vie - plyn je plyn !

 

Diskusia k otázke

Avatar užívateľa
Registrovaný

miroko

Dobrý a šťavnatý steak sa dá urobiť aj doma, ale záleží od viacero faktorov. Od kvalitného mäsa až po výber grilu či panvice. Panvica musí byť poriadne rozpálená na maximum až vtedy do nej položte steak. Mäso sa zatiahne a vo vnútri si udrží štavu. Taktiež nie každá panvica je vhodná. Tu som písal o tom, ako si vybrať panvicu na grilovanie. http://stejky.sk/…

 

Zaujímavé otázky v kategórii Jedlo a varenie

Prihlásiť sa

Položte otázku, odpovedzte, zapojte sa, …

začnite tu

Reklama

Kvalitné odpovede v: Jedlo a varenie

Pokročilý Elektrikář 61
Bronzový Judith 45
Pokročilý lienka 31
Bronzový divoska 28
Bronzový quentos 21
Pokročilý veronikaiq 20
Pokročilý jozo 20
Strieborný Led 17
Bronzový chudst 16
Pokročilý HuRe 14

Zobraziť celkový rebríček

Facebook

 

Na Vašej požiadavke sa pracuje. Počkajte, prosím.