V reštaurácii som dostala asi 3 cm vysoký hoväzí steak krásne mäkký a pritom bol prepečený. Doma sa mi to tak nikdy nepodarilo…
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pre koho je otázka zaujímavá? Elektrikář před 5439 dňami |
Sledovať
Nahlásiť
|
Osobne si myslím, že alfou i omegou je panvica. Steak, který popisujete
sa podarí len na ťažkej panvici s veľmi tlstým dnom, ktoré dokáže
naakumulovať veľké množstvo tepla.
Keď hodíte steak na normálnu panvicu okamžite sa ochladí a steak sa už
nikdy tak rýchlo neopečie. Rýchlosť je totiž zásadná. Rýchlosť a
vysoká teplota!
Takže jediné riešenie je kúpiť kvalitnú panvicu (predávajú i priamo na steaky) alebo lávový gril. No a ako každý dobrý kuchár vie – plyn je plyn !
0
před 5439 dňami
|
0 Nominácie Nahlásiť |
Dobrý a šťavnatý steak sa dá urobiť aj doma, ale záleží od viacero faktorov. Od kvalitného mäsa až po výber grilu či panvice. Panvica musí byť poriadne rozpálená na maximum až vtedy do nej položte steak. Mäso sa zatiahne a vo vnútri si udrží štavu. Taktiež nie každá panvica je vhodná. Tu som písal o tom, ako si vybrať panvicu na grilovanie. http://stejky.sk/grilovacia-panvica-na-steaky/
Elektrikář | 61 | |
Judith | 45 | |
lienka | 31 | |
divoska | 28 | |
quentos | 21 | |
veronikaiq | 20 | |
jozo | 20 | |
Led | 17 | |
chudst | 16 | |
MonaLis | 15 |
Varenie a recepty |
Reštaurácie |
Nápoje |
Vegetariáni |
Iné druhy jedál a varenia |