Avatar užívateľa
anonym

Ako upiecť vianočku?

Poradťe mi nejaký dobrý recept na Vianočku. Vždy som ju kupovala, ale minulý rok som bola na návšteve, kde sa piekla domáca Vianočka a krásne to rozvoniavalo a chutnalo to skvele.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4926 dňami Sledovať Nahlásiť



Najlepšia odpoveď
Avatar užívateľa
lienka

700 g polohrubej múky, 2 žĺtka, 1 lyžica kopcovitá práškového cukru, 100 g hrozienka – namočiť v sirupe alebo ovocnej šťave /môže sa dať aj nasekané kandizované ovocie/, 1 lyžica masla, nastrúhaná kôra z citróna, kvások /kvasnice, 2,5 dcl vlažné mlieko,štipka soli, lyžička kryštálového cukru – nechať nakysnúť
Z múky, kvásku, žĺtkov, nastrúhanej kôry z citróna a masla a cukru vypracujeme polohusté cesto /nesmie byť riedke/, potom nabobnané hrozienka /sirup cez sitko necháme odtiecť/, zapracujeme do cesta. Necháme kysnúť 1 hodinu. Potom cesto rozdelíme na 6 častí a ušúlame silnejšie valčeky. Na vymastenom plechu upletieme z troch vrkoč a naň položíme ďalšie tri a upletieme znova vrkoč. Obidva konce vianočky stlačíme dokopy. Potrieme celú vianočku rozšľahaným vajíčkom a necháme kysnúť na plechu ešte asi 5 – 10 minút. Rúru rozohrejeme a pečieme 30 minút pri 180°C
Týmto receptom som sa inšpirovala pred rokom z týchto stránok: www.dobre-recepty.sk/de­tail/2614-vianocka/ a vianočka sa vydarila.

0 Nominácie Nahlásiť

Otázka nemá žiadne ďalšie odpovede.



Diskusia k otázke

U otázky neprebehla diskusia.

Nový příspěvek
Zaujímavé otázky v kategórii Jedlo a varenie