Avatar užívateľa
Lexir

Ako upiecť celé stehno, aby nestratilo šťavu?

Chcem prekvapiť manželku a rád by som upiekol stehno. Našiel som to v mrazáku. Ale neviem ako, dočítal som sa, že veľmi rýchlo stráca šťavu…

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pre koho je otázka zaujímavá? anonym před 4520 dňami Sledovať Nahlásiť



Najlepšia odpoveď
Avatar užívateľa
Judith

Neviem, o aké stehno ide, ale každé mäso sa má najprv prudko upiecť z každej strany, aby sa póry zrazili a uzavreli, tým vzniká akoby obal na tom mäse a tým tá šťava sa udrží vo vnútri. Potom sa dá dať upiecť, ale treba podlievať ho s tým výpekom a podliať trochu s vodou.
Jednoduchší variant je vložiť ten kus mäsa do vriacej vody na chvíľku – výsledok je rovnaký, potom ho okoreniť a do rúry s ním.
Kontrola, či je mäso aj vo vnútri upečené a nie je surové: zapichneš do neho hrubšiu ihlu a keď nevyteká krvavá šťava, tak je mäso hotové.
Po upečení to mäso ihneď prikryjeme alebo zabalíme do alobalu a necháme oddychovať 30 min., zachová šťacnatosť a nevyschne ani z vonka.
Veľa šťastia:)

0 Nominácie Nahlásiť

Další odpovědi
Avatar užívateľa
anonym

Na pečení používám fólii nebo sáčky na pečení. Maso dám dovnitř, okořením, když je z mrazáku, přidám lžíci vody, zabalím, propíchnu obal, uchytím jej klipsami, které se prodávají současně, hodín do trouby na nevymazaný plech.

Maso pustí šťávu, je měkké, navíc dietní. Dobu pečení musíte sledovat.
Dopĺňam:
Oprava: hodím do trouby…

Upravil/a: anonym

0 Nominácie Nahlásiť


Diskusia k otázke

U otázky neprebehla diskusia.

Nový příspěvek
Zaujímavé otázky v kategórii Jedlo a varenie