Avatar užívateľa
anonym

Ako sa robia zemiakové knedle?

Keď som bola v Čechách, ochutnala som po prvý krát bramborové knedlíky so špenátom a pečeným mäsom a veľmi mi chutnali. Predtým som ani nevedela, že existujú nejaké bramborové knedlíky. Chcela by som si túto pochúťku niekedy uvariť. Viete niekto recept na zemiakové knedlíky? Ako sa robia?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4995 dňami Sledovať Nahlásiť



Najlepšia odpoveď
Avatar užívateľa
lienka

Ja som sa túto pochúťku naučila variť od svojej babičky z Moravy. Recept je jednoduchý:
200 g hrubej múky, 200 g krupice, 1 kg zemiakov uvarených v šupke, 1 vajce, soľ.
Uvaríme zemiaky, vychladnuté sa zomelú, zamiešajú s rozšľahaným vajcom, pridá sa múka, krupica, soľ a vypracuje sa tuhé cesto. Cesto sa rozdelí na rovnomerné diely a tie sa vyvaľkajú na válčeky, ktoré sa vložia do vriacej osolenej vody a pomaly varia. Podlhovasté válčeky majú priemer asi 5 cm a dlhé sú 20 cm. Po zavarení dávame pozor pri vyberaní, aby sa nepripálili na dno. Varia sa 20 – 25 minút. Uvarené knedle sa vyberú, vložia do studenej vody, aby na povrchu rýchlejšie stuhli a nakrájajú sa na plátky.
Zemiakové knedle robím s bravčovým mäsom, ale tiež s kapustou a hovädzím mäsom.
Tiež sa robia i zemiakové knedle vo tvaru gúlí a do vnútra sa dá buď sladká náplň ( slivkový lekvár, jahody, čučoriedky) a posypú sa tvarohom, opraženou strúhankou, alebo mákom. Alebo sa dá slaná náplň ( zaudené mäso, špenát) a posypú sa opraženou cibuľkou. Tiež to je skvelá dobrota.

0 Nominácie Nahlásiť

Otázka nemá žiadne ďalšie odpovede.



Diskusia k otázke
Avatar užívateľa
Elektrikář

Moje maminka do bramborového těsta přidávala na másle osmaženou houstičku. Dělávala je také plněné uzeným masem nebo restovaným mletým s cibulí česnekem a maránkou asi jako na karbanátky. Říkali jsme tomu dělové koule. K tomu dušené zelí.Sádlo ze škvarky nebo osmaženou cibulkou se slaninou.Budu to muset brzo udělat doslova se mi zbíhají sliny. DOBROU CHUŤ.

před 4950 dňami Odpovedať Nahlásiť
Nový příspěvek
Zaujímavé otázky v kategórii Jedlo a varenie