Avatar užívateľa
anonym

Ako na mäsovú roládu?

Cez víkend plánujem urobiť menšiu hostinu a chcela by som urobiť niečo netradičné, čo ešte v našej rodine nejedli. Napadla ma mäsová roláda, ale nie ta kuracia- tu robím bežne. Nemáte nejaké osvedčené recepty?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3677 dňami Sledovať Nahlásiť



Najlepšia odpoveď
Avatar užívateľa
ciernak

250 g bravčová panenka, 250 g hovädzia roštenka, 50 g slanina, soľ, 2 g mleté čierne korenie, 20 g horčica, 50 g hladká múka, 1 dcl vína, 1 dcl vývar z kostí, 50 g sladkej smotany
Postup: Bravčovú panenku a hovädziu roštenku naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Medzi naklepanú panenku a roštenku dáme na plátky nakrájanú oravskú slaninku a spolu zrolujeme. Opečieme prudko na oleji a dáme piecť do rúry na 180o C zhruba 30 min. Hotové mäso z nádoby vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime hladkou múkou, podlejeme vývarom, bielym vínom a krátko povaríme. Nakoniec zjemníme smotanou.

0 Nominácie Nahlásiť

Další odpovědi
Avatar užívateľa
Elektrikář

Rolády se dají dělat z vepřového i hovězího masa.Plnit se dají sýrem uzeninou zeleninou vejci, Mletým masem.

0 Nominácie Nahlásiť

Diskusia k otázke

U otázky neprebehla diskusia.

Nový příspěvek