Skúsila som si dnes kúpiť tmavý cukor a nieje to zle, ja bez cukru nemôžem fungovať, som veľmi na sladké. Ale skúsim tmavý cukor na pečenie a do kávy a pod., aspoň budem mať pocit, že s toľko neškodím zdraviu. Aké druhy cukrov ešte sú?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3764 dňami |
Sledovať
Nahlásiť
|
Mne sa tiež tmavý cukor pozdáva. Okrem toho ešte poznáme:
Melasový cukor: tmavý, vysoké percento melasy- Má lepkavú textúru. Najrozšírenejší druh melasového cukru je barbadovský.
Muskovado: cukry muskovado nemajú takú charakteristickú chuť ako melasový. Používajú sa na dodanie farby a chuti napr. pudingom, koláčom, sušienkam.
Mäkký hnedý cukor : sú to hnedé cukry rafinované z cukrovej trstiny. farba a chuť závisí od množstva pridanej melasy. Je to druh vhodný na pečenie.
Demerara: pôvod z Guayany. Charakteristické sú veľké kryštály.
Zlatý granulovaný cukor : suchý, sypký cukor s maslovou chuťou.
Kryštálový cukor : cukor na každodenné použitie.
Práškový cukor : je to ďalej zomletý kryštálový cukor.
Cukor na polevy : je to práškovaný kryštálový cukor. Skladovať sa má na chladnom, suchom mieste a pred použitím ho treba vždy preosiať, pretože je náchylný na tvorbu hrudiek.
Zdroj: http://www.svetjedla.sk/clanok .php?id=308
1Kto dal odpovedi palec? veronikaiq
před 3764 dňami
|
0 Nominácie Nahlásiť |
přírodních cukrů znám dva druhy, žlutý a hnědý - hnědý z nich je zdravější
0 Nominácie Nahlásiť |
Cukry (glycidy) je spoločný názov pre monosacharidy (jednoduché cukry) a oligosacharidy (zlúčeniny zložené z niekoľkých monosacharidov).
Trhové druhy cukru: biely cukor tzv. repný či trstinový cukor inač nazývaný i stolný cukor (kryštálový cukor, práškový cukor), hnedý cukor, škoricový cukor, vanilkový cukor, dia-betický cukor (dextroza: hroznový cukor, alebo glukoza, ovocný cukor- fruktoza),
Cukor k ľudskej výžive:
- Cukor (sacharóza) patrí do skupiny látok, ktoré sa nazývajú sacharidy.
- Glukóza vznikajúca rozkladom cukru je zdrojom energie pre mozgové bunky.
Sacharóza prechádza ústami a žalúdkom, v tenkom čreve sa štiepi na glukózu a fruktózu, ktoré krvným obehom prechádzajú do pečene a do ostatných orgánov.
- Fruktóza zostáva v pečeni a využíva sa na tvorbu glykogénu – zásobáreň energie.
- Laktoza - mliečny cukor
0
před 3763 dňami
|
0 Nominácie Nahlásiť |
U otázky neprebehla diskusia.
Nový příspěvekJudith | 55 | |
MonaLis | 34 | |
veronikaiq | 34 | |
quentos | 33 | |
Led | 32 | |
Dr.Axl | 29 | |
divoska | 25 | |
arygnoc | 24 | |
Drap | 21 | |
pandora | 21 |
Deti a zdravie |
Ženy a zdravie |
Muži a zdravie |
Choroby |
Fitness |
Životospráva |
Do balíčku zdravie |