Avatar užívateľa
anonym

Aké druhy cestovin poznáte?

Ja sa neviem vyznať v cestovinách – taliani majú rôzne druhy cestovín a každý druh cestovín je inak pomenovaný. Aké je ich správne pomenovanie a koľko tých druhov je? Aké cestoviny máte radi: mašličky, vrtule alebo široké rezance, či špagety?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pre koho je otázka zaujímavá? Cimbalbal před 4909 dňami Sledovať Nahlásiť



Odpovede
Avatar užívateľa
jozo

PENNE: cestoviny v tvare kratších rúrok, skrojených na koncoch došikma. Vnútri sú duté, výborne sa hodia k omáčkam.
FARFALLE: cestoviny v tvare väčších mašličiek. Sú vhodné napr. na zapekanie.
TORTELLINI: drobné cestoviny naplnené mäsom alebo inou plnkou, či syrom. Sú stočené do uzlíčkov, pripomínajú slimáky.
TAGLIATELLE: široké rezance, podávajú sa podobne ako špagety, jedia sa natáčaním na vidličku.
ORECHIETTE v preklade „ušká“ sú smerom ku krajom plnšie a hrubšie, majú ryhovaný povrch.
GNOCCHI mávajú niekedy tvar jednoduchých mušličiek, inokedy môžu byť formované ako malé buchtičky. Dajú sa zapekať aj na sladko.
Ja mám najradšej penne a tagliatelle, ale i gnocchi sú skvelé, keď su dobre uvarené.

Zdroj: www.dobrarada­.sk/?id_menu=18879&mo­dule_action__44685__i­d_art=10243

0 Nominácie Nahlásiť


Diskusia k otázke

U otázky neprebehla diskusia.

Nový příspěvek
Zaujímavé otázky v kategórii Jedlo a varenie