Bulharská kuchyňa: Príprava baranieho mäsa. Časté podávanie zeleniny a
ovocia vo veľkom množstve.Používanie rastlinných olejov. Príprava mias na
rošte. Špecialita – studená polievka – tarator.Časté podávanie
šalátov – šopský, mliečne výrobky, ovčí syr, známy je bulharský
jogurt, kyslé mlieko
Pri jedle nikdy nechýba biely chlieb. Mäsité pokrmy sú najčastejšie
varené, dusené, z mlätého mäsa.
Pre juhoslovenskú kuchyňu je typické: Baranie mäso, bravčové mäso,
zverina, ryby, ustrice. Najviac sa pripravujú pokrmy z mletého músa
s veľkým množstvom zeleniny. Pokrmy sú viac korenené. Súčasťou je
bohatý výber čerstvého ovocia a sladkých múčnikov. Typická polievka –
Čorka. Ražniči, čevabčiči, džuveč, lečo, kozliace mäso a šunka Pršut
( údená šunka). Biely chlieb sa podáva ku každému jedlu počas
celého dňa.
Zdroj: www.tahaky-referaty.sk/Medzinarodna-kuchyna/3215/
1Kto dal odpovedi palec? Elektrikář
před 5135 dňami
|
0 Nominácie Nahlásiť |
U otázky neprebehla diskusia.
Nový příspěvekElektrikář | 61 | |
Judith | 45 | |
lienka | 31 | |
divoska | 28 | |
quentos | 21 | |
veronikaiq | 20 | |
jozo | 20 | |
Led | 17 | |
chudst | 16 | |
MonaLis | 15 |
Varenie a recepty |
Reštaurácie |
Nápoje |
Vegetariáni |
Iné druhy jedál a varenia |