Avatar užívateľa
Pokročilý

Pri akej teplote stráca med svoje vitamíny a prírodnú silu?

Nedávno som sa dozvedela, že som vlastne celý život pila čaj s medom bez toho aby ten med v sebe mal svoje účinky.

Uzamknutá otázka – ohodnoťte najlepšiu odpoveď symbolom palca.

Najlepšia odpoveď

Avatar užívateľa
Pokročilý

Áno, je pravda, že ak sa med dáva do horúceho čaju, stráca hodnotné biologické látky- najmä enzýmy bielkovinovej povahy. Preto med do čaju treba dávať až vtedy, keď je teplota čaju cca 40 stupňov celzia. To isté platí v prípade, ak nám med skryštalizoval a my ho nevedomky nevhodným spôsobom rozpúšťame.Teplota pri roztápaní medu by nemala prekročiť 50°C, ale nemá zmysel dlho roztápať med napríklad pri teplote 40°C, lebo takýmto dlhodobým roztápaním sa med poškodí ešte viac.

Zdroj: http://www.vcelnicapiatok.sk/r oztapanie.html

 

Otázka nemá žiadne ďalšie odpovede.

Diskusia k otázke

 

U otázky neprebehla diskusia.

 

Prihlásiť sa

Položte otázku, odpovedzte, zapojte sa, …

začnite tu

Reklama

Kvalitné odpovede v: Jedlo a varenie

Pokročilý Elektrikář 61
Bronzový Judith 45
Pokročilý lienka 31
Bronzový divoska 28
Bronzový quentos 21
Pokročilý veronikaiq 20
Pokročilý jozo 20
Strieborný Led 17
Bronzový chudst 16
Pokročilý HuRe 14

Zobraziť celkový rebríček

Facebook

 

Na Vašej požiadavke sa pracuje. Počkajte, prosím.