Avatar užívateľa
anonym

Nakládate, alebo inak uchovávate doma kapustu?

Je obdobie, keď ľudia nakládajú kapustu. Teda u nás doma je to tak každým rokom. Vždy ma dajú do sudu, lebo som z rodiny najchutšia a dupem cez hodinu. Ale niet nad domácu naloženú kapustu. Ako vy uskladnujete kapustu?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pre koho je otázka zaujímavá? Elektrikář, Bublaninka18 před 5023 dňami Sledovať Nahlásiť



Najlepšia odpoveď
Avatar užívateľa
anonym

Nastrouhané zelí posolíme a pokminujeme /rasca/ a pak je v lavoru dusám pěstmi až pustí šťávu. Manželka uvaří nálev jako na okurky, proleje udusané zelí, naplní do sklenic omnia a zavařuje 20 minut při devadesáti stupních. Je velmi chutné i za syrova a takto sterilované vydrží i několik let.

0 Nominácie Nahlásiť

Další odpovědi
Avatar užívateľa
lienka

Najideálnejší spôsob jej uchovania je zrejme aj ten najstarší – kvasenie. Pokiaľ nemáte doma škopok alebo sa vám jednoducho nechce kapustu spracovať týmto spôsobom, môžete skúsiť čalamádu. Na tú má zrejme každý z vás svoj vlastný recept. Niekto do nej pridáva papriku, iný zasa hríby, niekto zvolí mrkvu. Nech už dávate čokoľvek, nezabudnite pridať čerstvý chren. Pomôže vám v tom, aby čalamáda zostala chrumkavá a nebolo z nej rozmočené blato.

Zdroj: www.delikatesy­.sk/povodne-sezonne/zopar-tipov-ako-uchovat-dobroty-na-zimu-5570#comment-4246

0 Nominácie Nahlásiť


Avatar užívateľa
Elektrikář

Rozstrouhám zelí posolím a když pustí šťávu nacpu s ním papriky.Naplním sklenice přidám feferonku zaliji nálevem deko.Sterilizovat,
Je to dobrý životobudič.

0 Nominácie Nahlásiť


Diskusia k otázke

U otázky neprebehla diskusia.

Nový příspěvek
Zaujímavé otázky v kategórii Jedlo a varenie