Otec každé ráno raňajkuje párky. Aký máte názor na párky? Myslíte si, žeje to zdravé jedlo? Počula som, že v dnešnej dobe obsahujú párky múku.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pre koho je otázka zaujímavá? anonym před 5106 dňami |
Sledovať
Nahlásiť
|
Ja milujem debrecínske párky! Jedávam ich skoro každé ráno v práci, majú ich tu fakt výborné! Nemyslím si ale, že je to najzdravšia varianta raňajok, myslím však, že tie obyčajné sú dietnejšie, pretože nie sú mastné.. Určite obsahujú múku, ale čo sa týka ich obsahu a chuti, záleží to predovšetkým od výrobcu a jeho receptúry..
0 Nominácie Nahlásiť |
No tak k tej muke.. Tie lecne parky vôbec mäso neobsahujú. Je to len muka, soja, dochucovadla a farbivá. Ja jedavam spišské alebo viedenské. Neviem či je to zdravé, ale tak čo je dnes zdravé zajtra je to naopak. Tak tieto otazky neriesim. Aj ja som jedaval niekedy každe rano parky. Je to super. 🙂
0 Nominácie Nahlásiť |
Mouka je vlastně pojivo které drží maso pohromadě,Dávala se do nich vždy, Otázka je kolik jí tam vlastně má být a pomněr hovězího a vepřového masa a špeku a vepřových kůží.
0 Nominácie Nahlásiť |
Dusitan sodný sa do párkov pridáva už celé jedno storočie. Pomáha ich
charakteristickému ružovému vyfarbeniu a zabraňuje rozmnožovaniu
nežiaducej mikroflóry v párku. Polyfosfáty sa bežne používajú na
úpravu kyslosti mäsového výrobku. Ovplyvňujú konzistenciu a viazanie vody.
Začali sa používať pri výskyte tzv. PSE mäsa, ktoré bolo bledé, mäkké
a vodnaté. Dextróza je cukor, ktorý zjemňuje chuť párkov. Zemiakový
škrob upravuje konzistenciu, súdržnosť párkov. Starí mäsiari používali
namiesto neho múku, kde sa škrob nachádzal tiež. Pre ľudí, ktorí trpia
celiakiou, je vhodný zemiakový škrob na rozdiel od pšeničného. Kyselina
askorbová sa používa na stabilizáciu farby párkov. Hydinový separát je
strojovo vykostené
reklama hydinové mäso. Aj napriek senzoricky nižšej kvalite má dobré
technologické vlastnosti (viaže vodu). V párkoch sa spravidla prifarbuje a
korení.
Zdroj: www.ozene.zoznam.sk/cl/100291/253970/Co-by-ste-mali-vediet-o-parkoch-ich-zlozeni-a-doplnkoch-
0
před 5105 dňami
|
0 Nominácie Nahlásiť |
Najradšej mám spišké párky lebo sú pikantné ale nemusia to byť len raňajky.Mávame ich na obed a to tak : hocijaké párky prekrojím po dĺžke, pripravím si cestíčko – asi dva väčšie zemiaky postrúham na jemné slížiky pridám soľ,vajce,hlad. múku,mlieko,majoránku a v múke obalené párky namáčam do cestíčka a vysmážam na oleji.Hodí sa k tomu zemiaková kaša a zeleninový šalát.
0
před 5099 dňami
|
0 Nominácie Nahlásiť |
U otázky neprebehla diskusia.
Nový příspěvekElektrikář | 61 | |
Judith | 45 | |
lienka | 31 | |
divoska | 28 | |
quentos | 21 | |
veronikaiq | 20 | |
jozo | 20 | |
Led | 17 | |
chudst | 16 | |
MonaLis | 15 |
Varenie a recepty |
Reštaurácie |
Nápoje |
Vegetariáni |
Iné druhy jedál a varenia |