Avatar užívateľa
anonym

Mate radi párky?

Otec každé ráno raňajkuje párky. Aký máte názor na párky? Myslíte si, žeje to zdravé jedlo? Počula som, že v dnešnej dobe obsahujú párky múku.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pre koho je otázka zaujímavá? anonym před 5024 dňami Sledovať Nahlásiť



Najlepšia odpoveď
Avatar užívateľa
skorcovaz

Ja milujem debrecínske párky! Jedávam ich skoro každé ráno v práci, majú ich tu fakt výborné! Nemyslím si ale, že je to najzdravšia varianta raňajok, myslím však, že tie obyčajné sú dietnejšie, pretože nie sú mastné.. Určite obsahujú múku, ale čo sa týka ich obsahu a chuti, záleží to predovšetkým od výrobcu a jeho receptúry..

0 Nominácie Nahlásiť

Další odpovědi
Avatar užívateľa
Jenifo

No tak k tej muke.. Tie lecne parky vôbec mäso neobsahujú. Je to len muka, soja, dochucovadla a farbivá. Ja jedavam spišské alebo viedenské. Neviem či je to zdravé, ale tak čo je dnes zdravé zajtra je to naopak. Tak tieto otazky neriesim. Aj ja som jedaval niekedy každe rano parky. Je to super. 🙂

0 Nominácie Nahlásiť


Avatar užívateľa
Elektrikář

Mouka je vlastně pojivo které drží maso pohromadě,Dávala se do nich vždy, Otázka je kolik jí tam vlastně má být a pomněr hovězího a vepřového masa a špeku a vepřových kůží.

0 Nominácie Nahlásiť

Avatar užívateľa
lienka

Dusitan sodný sa do párkov pridáva už celé jedno storočie. Pomáha ich charakteristickému ružovému vyfarbeniu a zabraňuje rozmnožovaniu nežiaducej mikroflóry v párku. Polyfosfáty sa bežne používajú na úpravu kyslosti mäsového výrobku. Ovplyvňujú konzistenciu a viazanie vody. Začali sa používať pri výskyte tzv. PSE mäsa, ktoré bolo bledé, mäkké a vodnaté. Dextróza je cukor, ktorý zjemňuje chuť párkov. Zemiakový škrob upravuje konzistenciu, súdržnosť párkov. Starí mäsiari používali namiesto neho múku, kde sa škrob nachádzal tiež. Pre ľudí, ktorí trpia celiakiou, je vhodný zemiakový škrob na rozdiel od pšeničného. Kyselina askorbová sa používa na stabilizáciu farby párkov. Hydinový separát je strojovo vykostené
reklama hydinové mäso. Aj napriek senzoricky nižšej kvalite má dobré technologické vlastnosti (viaže vodu). V párkoch sa spravidla prifarbuje a korení.

  • Baranie črievka (strunky) sú veľmi kvalitné a najdrahšie zo všetkých čriev.
  • Cutisinové črievka sú vyrobené z prírodných materiálov (kolagénu). Nové technológie výroby sa približujú prírodným črevám.
  • Celofánové črievka sú umelé a bežne sa používajú pri výrobe párkov.
  • Čerstvosť mäsa sa prejavuje v kvalite párkov. Najlepšie je čerstvé mäso, priamo z blízkeho zdroja, kde mäsiar pozná dodávateľa, plemeno, technológiu a hygienu spracovania mäsa.

Zdroj: www.ozene.zoz­nam.sk/cl/10029­1/253970/Co-by-ste-mali-vediet-o-parkoch-ich-zlozeni-a-doplnkoch-

0 Nominácie Nahlásiť

Avatar užívateľa
bobes

Najradšej mám spišké párky lebo sú pikantné ale nemusia to byť len raňajky.Mávame ich na obed a to tak : hocijaké párky prekrojím po dĺžke, pripravím si cestíčko – asi dva väčšie zemiaky postrúham na jemné slížiky pridám soľ,vajce,hlad. múku,mlieko,ma­joránku a v múke obalené párky namáčam do cestíčka a vysmážam na oleji.Hodí sa k tomu zemiaková kaša a zeleninový šalát.

0 Nominácie Nahlásiť


Diskusia k otázke

U otázky neprebehla diskusia.

Nový příspěvek
Zaujímavé otázky v kategórii Jedlo a varenie