Avatar užívateľa
anonym

Čo je trstinový cukor?

Počula som, že tento cukor je zdravý. Kamarátka ho používa pri diete, skoro do všetkého, kde má ísť biely cukor si dáva tento trstinový. V čo spočíva jeho úspech? Aký je rozdiel medzi bielym a trstinovým cukrom? Keď je chutný a tak zdravý, začnem ho používať aj ja. Kde ho zoženiem?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4997 dňami Sledovať Nahlásiť



Odpovede
Avatar užívateľa
ciernak

Trstinový cukor obsahuje trstinovú melasu a tá obsahuje cenné minerálne látky ako horčík, železo, zinok a pod. Podľa obsahu melasy rozlišujeme rôzne druhy trstinového cukru. Najčastejšie používaný trstinový cukor je Naturela, má jemnú karamelovú chuť s príjemnou medovou vôňou a má zlatistú farbu.
Rozdiely medzi bielym cukrom a trstinovým sú tie, že pri výrobe bieleho cukru opakovanou kryštalizáciou sa strácajú minerály, stopové prvy, vitamíny, ktoré slúžia i na dobrý metabolizmus v tele. Teda väčšie množstvo bieleho cukru je pre telo záťaž. Naopak trstinový cukor sa vstrebáva pomalšie a tým organizmus toľko nezaťažuje, má vyžší obsah ovocných cukrov (glukózu a fruktózu).
Trstinový cukor je vhodný na prípravu vianočných sladkostí, pečiva, na výrobu kompótov, na sladenie čaja, kávy a pod.
Zoženieš ho v bio predajňach ale i v lékarňach a niektorých potravinách.

0 Nominácie Nahlásiť


Diskusia k otázke
Avatar užívateľa
Elektrikář

Třtina je vysoká tráva . Ze začátku to byla pochoutka jen pro panovníky. Francouzký král Ludvík mněl cukrového lokaje. který mu posloužil pokaždé když jej honila mlsná,Jelikož roste jen v tropickém pásu se za napolenských válek když se zhoršili dopravní možnosti hledala se náhrada. Příšlo se na cukrovou řepu.- Původně byla asi jako mrkev. To co známe dnes je výsledek šlechtitelské práce a agrotechnických postupů.Na čištění cukru se používá vápno takže všechny staré cukrovary mněli svojí vápenku.

před 4947 dňami Odpovedať Nahlásiť
Nový příspěvek
Zaujímavé otázky v kategórii Jedlo a varenie