Avatar užívateľa
anonym

Ako sa robí mochito?

Dávam si ho ráda v baroch, ale chcela by som vedieť tajomstvo ako sa robí. Obľúbila som si tento nápoj i keď nieje najlacnejší. Je to zložité?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3728 dňami Sledovať Nahlásiť



Najlepšia odpoveď
Avatar užívateľa
marknie

Ingrediencie:
2cl havana rum svetlý
6 lístkov mäty
1 limeta
2 barová lyžička hnedého cukru ( trstinový)
sódová voda na doliatie

Postup:
Do pohára vložíme na osminky rozkrájanú limetu, mätu a trstinový cukor. S barmanskou paličkou roztlačíme uvedené ingrediencie. Do pohára pridáme do troch štvrtín drvený ľad a svetlý rum. Dobre premiešame barovou lyžičkou a dolejeme sódovou vodou. Ozdobíme prevesením rezu limety na okraj pohára a sneťou čerstvej mäty.

Servírovací pohár: tall glass

Dekorácia: sneť mäty, rez limety

Zdroj: http://www.cocktail.sk/index.p hp?id=coctail/mojito_kuba

0 Nominácie Nahlásiť

Další odpovědi
Avatar užívateľa
jozo

Mojito (vyslovované španielsky „mochito“) je tradičný kubánsky koktail. Tiež ho pripravujem takto ako je tu už napísané. Akurát manželke pripravujem i nealkoholické mochito (je v druhom stave) bez rumu a namiesto limetky dávam limetkovú šťávu, namiesto cukru dávam sirup qurapo. Viem, že v niektorých verziách sa do nápoja pridáva horký likér (Angostura bitter). V niektorých baroch nedostávam ozdobený vrch pohára. Tiež si myslím, že mochito vyzerá vkusnejšie, keď sa na vrch pohára dá limetka, alebo kúsok mätového lístku. V jednom bare sme dostali s kamarátmi dokonca veľké mochito v 5 litrovom poháry a to sa pilo. Teraz v lete je to skvelý nápoj na osvieženie.

0 Nominácie Nahlásiť

Diskusia k otázke

U otázky neprebehla diskusia.

Nový příspěvek