Avatar užívateľa
anonym

Ako na kuskus?

Veľmi mi chutná kuskus. Rada by som o tomto skvelom jedle vedela niečo viac. Napíšte mi čo o ňom viete. Odkiaľ pochádza? Ako sa správne robí? Ja som ho jedla len v reštaurácii. Rada by som si ho spravila i doma.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pre koho je otázka zaujímavá? marknie před 3688 dňami Sledovať Nahlásiť



Odpovede
Avatar užívateľa
veronikaiq

Ide prevažne o africké jedlo, ktoré môžete pripraviť ako predjedlo, hlavný chod alebo na sladko, ako výživný dezert. U nás ho môžeš kúpiť v Bio-obchodoch a v obchodoch s racionálnou výživou. Celozrnný kuskus je vyrobený z tvrdej pšenice, ktorá sa spracuje na krupicu a potom je formovaná do guliek, ktoré sa potom naparujú a vysušujú. Práve celozrnný kuskus obsahuje množstvo cenných látok obsiahnutých v obaloch a vlákninu.
Kuskus so zeleninou:
Po t r e b u j e te: kuskus, rôznofarebnú papriku, pór, mrazenú zmes hrášku a kukurice, olivový olej, 1 PL masla, štipku čierneho farebného korenia, soľ
Po s t u p: papriku umyte a pokrájajte na malé kocky, na rozpálenom oleji osmažte papriku a doplnte mrazenou alebo zeleninou z konzervy bez šťavy, ochuťte korením aj soľou a nechajte podusiť 5 minút. Nakrájate na tenké kolieska pór, vložte do zmesi a chvíľku poduste. Kuskus povarte podľa návodu a pri poslednom miešaní vmiešajte maslo a podávajte so zeleninou.
Ja jem najčastejšie ten zo zeleninou podľa tohoto postupu a chutí mi veľmi.

Zdroj: www.femme.sk

0 Nominácie Nahlásiť

Diskusia k otázke

U otázky neprebehla diskusia.

Nový příspěvek