Avatar užívateľa
lienka

Ako správne sušiť huby?

Tohoto roku je hub požehnane a ani ma to neobišlo, nazbierala som toho cez vikend dostatok. Chcela by som vedieť ako sa správne huby čistia a ako sa správne uskladňujú? Považujem sušené huby za vzácnosť, zvlášť po neurodných rokoch a milujem omáčky zo sušených hub, tak aby som o ne len tak ľakho neprišla.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4958 dňami Sledovať Nahlásiť



Odpovede
Avatar užívateľa
acko

Susenie hub je jednoduche,pokial ide o jedlu,očisti me,pokrajame ja mam rad vecsie kusky,mozu byt aj mensie poukladame na sito a susime ich hlavne v teple pokial niejsu v teple,mozu zacat plesniviet.

0 Nominácie Nahlásiť


Avatar užívateľa
ciernak

Huby najskôr očistíme, sušia sa huby- zdravé, nenapadnuté červami. Očistené huby, nakrájané na tenké plátky pukládame vedľa seba na vhodnú plochu (hubarske sito, plech na pečenie). Nesušiť huby na priamom slnku- prichádfzajú o živiny. Je lepší tieň a teplota okolo 40 stupňov C, pričom dôležité je aj dostatočné prúdenie vzduchu. Dalšie možnosti sušenia sú: sušička na ovocie a zeleninu, alebo pootvorená rúra pri teplote okolo 40 až 50 stupňov. Alebo urobiť „hubové korálky“ povesené na niti a zavesené v miestnosti, kde dobre prúdi vzduch. Správne osušené huby šustia a sú lámavé.
Sušené huby môžete vložiť napríklad do vzduchotesnej sklenej nádoby a ako ochranu pred prípadnými škodcami sa do pohárov s hubami prida aj troška čierneho korenia a bobkový list.

0 Nominácie Nahlásiť


Diskusia k otázke

U otázky neprebehla diskusia.

Nový příspěvek
Zaujímavé otázky v kategórii Jedlo a varenie