Avatar užívateľa
anonym

Ako na tekvicovú polievku?

Toľko tekvic nám zostalo doma po oslavách Haloweenu, s deťmi se vyrezávali tekvice a robili masky. Počula som, že je dobrá a zdravá polievka z tekvice. Máte nejaký recept? Kľudne keď máte recept nielen na polievku, ale i na niečo ine z tekvice tak napište, poteší ma to. A čím je tak tekvica zdravá?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pre koho je otázka zaujímavá? Lexir před 4946 dňami Sledovať Nahlásiť



Odpovede
Avatar užívateľa
veronikaiq

Na pečenie sú vhodné stredne veľké druhy tekvic s oranžovou dužinou. Tie sú najbohatšie na karotény, treba ich však nechať úplne dozrieť. Výraznejšiu sladkú chuť nadobudnú, ak plody vystavíme prvým mrazíkom. Veľkoplodé odrody sa pestujú na kŕmenie zvierat. Semienka sú jedlé a zdravé z akýchkoľvek dozretých tekvíc.
Tekvicova polievka: 400 g tekvicovej dužiny, 1 stredne veľká cibuľa, 1 nastrúhaná mrkva, 2 PL múky, trochu slnečnicového oleja, 1 l hovädzieho vývaru, soľ, biele korenie, 1 štipku mletej rasce, 1/8 l smotany na šľahanie, cca 3 PL creme fraîche, 1 PL jablčného octu
Tekvicu ošúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na horúcom oleji speníme cibuľku, pridáme nastrúhanú mrkvu a tekvicu, krátko osmažíme a posypeme múkou.Tekvicu dobre premiešame, zalejeme hovädzím vývarom, osolíme a okoreníme a ochutíme rascou. Polievku necháme tak dlho vrieť, kým tekvica nezmäkne. Polievku premixujeme tyčovým mixérom a prepasírujeme cez sitko. Ochutíme šľahačkou, creme fraîche a jablčným octom.

Zdroj: www.austria.in­fo/sk/kulinar­stvo-v-rakusku/kremova-tekvicova-polievka-1241344.html

0 Nominácie Nahlásiť


Diskusia k otázke

U otázky neprebehla diskusia.

Nový příspěvek
Zaujímavé otázky v kategórii Jedlo a varenie