Avatar užívateľa
anonym

Aká je bulharská a juhoslovanská kuchyňa?

Plánujeme dovolenku do týchto dvoch štátov, tak by ma zaujímalo aká je ich kuchyna? Aké sú ich typické jedlá?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4961 dňami Sledovať Nahlásiť



Najlepšia odpoveď
Avatar užívateľa
jozo

Bulharská kuchyňa: Príprava baranieho mäsa. Časté podávanie zeleniny a ovocia vo veľkom množstve.Používanie rastlinných olejov. Príprava mias na rošte. Špecialita – studená polievka – tarator.Časté podávanie šalátov – šopský, mliečne výrobky, ovčí syr, známy je bulharský jogurt, kyslé mlieko
Pri jedle nikdy nechýba biely chlieb. Mäsité pokrmy sú najčastejšie varené, dusené, z mlätého mäsa.
Pre juhoslovenskú kuchyňu je typické: Baranie mäso, bravčové mäso, zverina, ryby, ustrice. Najviac sa pripravujú pokrmy z mletého músa s veľkým množstvom zeleniny. Pokrmy sú viac korenené. Súčasťou je bohatý výber čerstvého ovocia a sladkých múčnikov. Typická polievka – Čorka. Ražniči, čevabčiči, džuveč, lečo, kozliace mäso a šunka Pršut ( údená šunka). Biely chlieb sa podáva ku každému jedlu počas celého dňa.

Zdroj: www.tahaky-referaty.sk/Med­zinarodna-kuchyna/3215/

0 Nominácie Nahlásiť

Další odpovědi
Avatar užívateľa
Elektrikář

Spousta zeleniny, sýry, skopové maso.

0 Nominácie Nahlásiť


Diskusia k otázke

U otázky neprebehla diskusia.

Nový příspěvek
Zaujímavé otázky v kategórii Jedlo a varenie