Avatar užívateľa
Cimbalbal

Z čoho sa pripravuje paraguajský čaj „mate“?

Poznáte ten čaj? Ja osobne som ho už pil, ale neviem z čoho sa ten čas vyrába. Popravde z mojích výskumov som bol prekvapený, že je to paraguajský čaj.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4540 dňami Sledovať Nahlásiť



Odpovede
Avatar užívateľa
divoska

Nepila som ho , ale som sa o ňom dočítala zhruba toto :
Hoci sa nápoju maté hovorí čaj, nepochádza z čajovníka, ale z listov stromu cezmíny paraguajskej, ktorej domovom je Južná Amerika. Divoko rastie v povodí rieky Paraguaj a Paraná a pestuje sa v Argentíne, Brazílii, Chile, Paraguaji a Uruguaji. Cezmína je večne zelený nízky strom, z ktorého sa odsekávajú vetvičky, keď majú listy jeden-dva roky, lebo na čaj sa hodia iba mladé lístky stromov. Čerstvé, tenké vetvičky sa potom opatrne sušia nad otvoreným ohňom alebo zavesené voľne vo vzduchu, pražia a nakoniec drvia. Zo sto kíl čerstvých listov zostane po usušení asi tridsaťtri kíl sušenej hmoty. Po rozdrvení listov a odstránení stoniek sa začína proces zrenia, ktorý trvá od jedného mesiaca až po jeden rok. Podobne ako pri víne, aj tu závisí kvalita výsledného čaju od dĺžky zrenia.
viac na :
http://www.te­e.sk/tee/0/0/2/132

Zdroj: google.sk

0 Nominácie Nahlásiť


Diskusia k otázke

U otázky neprebehla diskusia.

Nový příspěvek