Avatar užívateľa
anonym

Aký je rozdiel medzi tatarskou omáčkou a majonezou?

Tieto dva výrobky sú si tak podobné, niekto preferuje do šalátu majonezu, iný zase tatarskú omáčku. Aký je rozdiel medzi týmito dvoma omáčkami?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4896 dňami Sledovať Nahlásiť



Najlepšia odpoveď
Avatar užívateľa
Elektrikář

Majonéza je olej zašlehaný se žloudky trochu soli a bílého pepře.Citronová šťáva.Tatarská je majonéza s cibulkou a okurkou. Může se tam přidat nakládaná kapie,s trochou nálevu.

0 Nominácie Nahlásiť

Další odpovědi
Avatar užívateľa
ciernak

Majonéza je vlastne ochutená emulzia rastlinného oleja a vajec. Kvalitná majonéza sa vyrába z dobrých a poctivých surovín – z rastlinného oleja (obvykle repkového), z pasterizovaných vaječných žĺtkov i bielkov a z vody. Táto hustá, krémová omáčka je spravidla ochutená octom (napríklad vínnym) alebo citrónovou šťavou, horčicou a korením.
Tatárska omáčka navyše obsahuje kúsky zeleniny (uhorku, cibuľu, pažítku). Do majonézy so zníženým obsahom tuku sa pridáva zase kukuričný škrob, ktorý slúži ako zahusťovadlo pre dosiahnutie adekvátnej konzistencie.

Zdroj: www.hellmanns­.sk/zdravie/ma­joneza-na-nasom-jedalnicku

0 Nominácie Nahlásiť


Diskusia k otázke

U otázky neprebehla diskusia.

Nový příspěvek
Zaujímavé otázky v kategórii Jedlo a varenie