Avatar užívateľa
Registrovaný

Mám červenú repu,teda cviklu.Máte recept na jej zaváranie?

Uzamknutá otázka – ohodnoťte najlepšiu odpoveď symbolom palca.

Najlepšia odpoveď

Avatar užívateľa
Pokročilý

Potrebujeme:

cvikla, korenie: rasca, fenikel, aníz, klinčeky, celé čierne korenie
Nálev: 3 a pol litra vody, 1 liter octu, 500 g kryštálového cukru, 100 g soli, 4 bobkové listy, 10 ks nového korenia, 4 klinčeky
Ako na to:

Dôkladne umytú cviklu varíme až do zmäknutia (aj so šupkou). Po uvarení scedíme a necháme vychladnúť. Cviklu olúpeme (ide to skoro samo)a pokrájame na kocky. Pokrájanú cviklu vložíme do umytých pohárov. Na vrch pridáme trochu rasce, feniklu, anízu, čierneho korenia a klinčekov.
Pripravíme si nálev: Suroviny určené na nálev premiešame a 10 minút povaríme.
Ešte teplým nálevom zalejeme pripravenú cviklu. Poháre uzavrieme a sterilizujeme (sterilizujeme 7 dcl poháre nad parou 25 minút).

Zdroj: www.dobre-recepty.sk/detail/48 72-cvikla/

 

Ďalšie odpovede:

Avatar užívateľa
Pokročilý

U známych jí přidávali rozmixovanou do strouhaného křenu.V octovém nálevu, používalo se to pak jako hořtice.K sekané a buřtům.

 

Diskusia k otázke

Avatar užívateľa
Registrovaný

nadka1

fenikel je velmi dobry na odkasliavanie aj dobre travenie,odporucam tuna http://www.predajbylin.sk/…

Prihlásiť sa

Položte otázku, odpovedzte, zapojte sa, …

začnite tu

Reklama

 

Na Vašej požiadavke sa pracuje. Počkajte, prosím.