Avatar užívateľa
Registrovaný

Mám červenú repu,teda cviklu.Máte recept na jej zaváranie?

Uzamknutá otázka – ohodnoťte najlepšiu odpoveď symbolom palca.

Najlepšia odpoveď

Avatar užívateľa
Pokročilý

Potrebujeme:

cvikla, korenie: rasca, fenikel, aníz, klinčeky, celé čierne korenie
Nálev: 3 a pol litra vody, 1 liter octu, 500 g kryštálového cukru, 100 g soli, 4 bobkové listy, 10 ks nového korenia, 4 klinčeky
Ako na to:

Dôkladne umytú cviklu varíme až do zmäknutia (aj so šupkou). Po uvarení scedíme a necháme vychladnúť. Cviklu olúpeme (ide to skoro samo)a pokrájame na kocky. Pokrájanú cviklu vložíme do umytých pohárov. Na vrch pridáme trochu rasce, feniklu, anízu, čierneho korenia a klinčekov.
Pripravíme si nálev: Suroviny určené na nálev premiešame a 10 minút povaríme.
Ešte teplým nálevom zalejeme pripravenú cviklu. Poháre uzavrieme a sterilizujeme (sterilizujeme 7 dcl poháre nad parou 25 minút).

Zdroj: www.dobre-recepty.sk/detail/48 72-cvikla/

 

Ďalšie odpovede:

Avatar užívateľa
Pokročilý

U známych jí přidávali rozmixovanou do strouhaného křenu.V octovém nálevu, používalo se to pak jako hořtice.K sekané a buřtům.

 

Diskusia k otázke

Avatar užívateľa
Registrovaný

nadka1

fenikel je velmi dobry na odkasliavanie aj dobre travenie,odporucam tuna http://www.predajbylin.sk/…

 

Zaujímavé otázky v kategórii Jedlo a varenie

Prihlásiť sa

Položte otázku, odpovedzte, zapojte sa, …

začnite tu

Reklama

Kvalitné odpovede v: Jedlo a varenie

Pokročilý Elektrikář 60
Bronzový Judith 35
Pokročilý lienka 31
Bronzový divoska 28
Bronzový quentos 21
Pokročilý veronikaiq 20
Pokročilý jozo 20
Bronzový chudst 16
Pokročilý Jenifo 14
Bronzový Led 14

Zobraziť celkový rebríček

 

Na Vašej požiadavke sa pracuje. Počkajte, prosím.