Avatar užívateľa
bobes

Mám červenú repu,teda cviklu.Máte recept na jej zaváranie?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4946 dňami Sledovať Nahlásiť



Najlepšia odpoveď
Avatar užívateľa
lienka

Potrebujeme:

cvikla, korenie: rasca, fenikel, aníz, klinčeky, celé čierne korenie
Nálev: 3 a pol litra vody, 1 liter octu, 500 g kryštálového cukru, 100 g soli, 4 bobkové listy, 10 ks nového korenia, 4 klinčeky
Ako na to:

Dôkladne umytú cviklu varíme až do zmäknutia (aj so šupkou). Po uvarení scedíme a necháme vychladnúť. Cviklu olúpeme (ide to skoro samo)a pokrájame na kocky. Pokrájanú cviklu vložíme do umytých pohárov. Na vrch pridáme trochu rasce, feniklu, anízu, čierneho korenia a klinčekov.
Pripravíme si nálev: Suroviny určené na nálev premiešame a 10 minút povaríme.
Ešte teplým nálevom zalejeme pripravenú cviklu. Poháre uzavrieme a sterilizujeme (sterilizujeme 7 dcl poháre nad parou 25 minút).

Zdroj: www.dobre-recepty.sk/de­tail/4872-cvikla/

0 Nominácie Nahlásiť

Další odpovědi
Avatar užívateľa
Elektrikář

U známych jí přidávali rozmixovanou do strouhaného křenu.V octovém nálevu, používalo se to pak jako hořtice.K sekané a buřtům.

0 Nominácie Nahlásiť


Diskusia k otázke
Avatar užívateľa
nadka1

fenikel je velmi dobry na odkasliavanie aj dobre travenie,odporucam tuna http://www.pre­dajbylin.sk/fe­nikel_plod/in­dex.html

před 4419 dňami Odpovedať Nahlásiť
Nový příspěvek
Zaujímavé otázky v kategórii Jedlo a varenie