Avatar užívateľa
Pokročilý

Čo je trstinový cukor?

Počula som, že tento cukor je zdravý. Kamarátka ho používa pri diete, skoro do všetkého, kde má ísť biely cukor si dáva tento trstinový. V čo spočíva jeho úspech? Aký je rozdiel medzi bielym a trstinovým cukrom? Keď je chutný a tak zdravý, začnem ho používať aj ja. Kde ho zoženiem?

Uzamknutá otázka – ohodnoťte najlepšiu odpoveď symbolom palca.

Odpovede:

Avatar užívateľa
Pokročilý

Trstinový cukor obsahuje trstinovú melasu a tá obsahuje cenné minerálne látky ako horčík, železo, zinok a pod. Podľa obsahu melasy rozlišujeme rôzne druhy trstinového cukru. Najčastejšie používaný trstinový cukor je Naturela, má jemnú karamelovú chuť s príjemnou medovou vôňou a má zlatistú farbu.
Rozdiely medzi bielym cukrom a trstinovým sú tie, že pri výrobe bieleho cukru opakovanou kryštalizáciou sa strácajú minerály, stopové prvy, vitamíny, ktoré slúžia i na dobrý metabolizmus v tele. Teda väčšie množstvo bieleho cukru je pre telo záťaž. Naopak trstinový cukor sa vstrebáva pomalšie a tým organizmus toľko nezaťažuje, má vyžší obsah ovocných cukrov (glukózu a fruktózu).
Trstinový cukor je vhodný na prípravu vianočných sladkostí, pečiva, na výrobu kompótov, na sladenie čaja, kávy a pod.
Zoženieš ho v bio predajňach ale i v lékarňach a niektorých potravinách.

 

Diskusia k otázke

Avatar užívateľa
Pokročilý

Elektrikář

Třtina je vysoká tráva . Ze začátku to byla pochoutka jen pro panovníky. Francouzký král Ludvík mněl cukrového lokaje. který mu posloužil pokaždé když jej honila mlsná,Jelikož roste jen v tropickém pásu se za napolenských válek když se zhoršili dopravní možnosti hledala se náhrada. Příšlo se na cukrovou řepu.- Původně byla asi jako mrkev. To co známe dnes je výsledek šlechtitelské práce a agrotechnických postupů.Na čištění cukru se používá vápno takže všechny staré cukrovary mněli svojí vápenku.

Prihlásiť sa

Položte otázku, odpovedzte, zapojte sa, …

začnite tu

Reklama

 

Na Vašej požiadavke sa pracuje. Počkajte, prosím.