Avatar užívateľa
Pokročilý

Aký je rozdiel medzi červeným a bielym mäsom?

Máme mať na návšteve neter, dopredu nás upozornila, že je iba biele mäso. Z čoho môžem teda variť, ak chcem podávať len biele mäso? A čo obsahuje zas červené mäso?

Uzamknutá otázka – ohodnoťte najlepšiu odpoveď symbolom palca.

Najlepšia odpoveď

Avatar užívateľa
Pokročilý

Bílé maso - drůbeží - já mám nejraději krůtí. Popř. kuřecí či rybí.
Říká se, že že červené maso není moc zdravé, ale myslím, že pokud se to nepřehání, občas neuškodí, někdy možná i naopak. Většinou jím také pouze bílé, ale občas červené pro změnu také.

 

Ďalšie odpovede:

Avatar užívateľa
Pokročilý

Červené mäso je mäso z dospelého cicavca, ako je krava, ovca, kôň, baran, divina (hovädzie, telacie, bravčove). Sa javí červenej farby, keď je surové a smerom k červenej strane sa prikláňa pri varení. Toto mäso má vysoký obsah železa a nasýtených tukov.
Biele mäso je zdravšie, nieje tak tažké, obsahuje menej toxínov a cholesterolu: kuracie, morčacie, králičie, ryby a vtáky (hydina).

 

Diskusia k otázke

 

U otázky neprebehla diskusia.

 

Prihlásiť sa

Položte otázku, odpovedzte, zapojte sa, …

začnite tu

Kvalitné odpovede v: Jedlo a varenie

Pokročilý Elektrikář 61
Bronzový Judith 40
Pokročilý lienka 31
Bronzový divoska 28
Bronzový quentos 21
Pokročilý veronikaiq 20
Pokročilý jozo 20
Bronzový chudst 16
Strieborný Led 16
Pokročilý Jenifo 14

Zobraziť celkový rebríček

Facebook

 

Na Vašej požiadavke sa pracuje. Počkajte, prosím.