Avatar užívateľa
Pokročilý

Aký je rozdiel medzi červeným a bielym mäsom?

Máme mať na návšteve neter, dopredu nás upozornila, že je iba biele mäso. Z čoho môžem teda variť, ak chcem podávať len biele mäso? A čo obsahuje zas červené mäso?

Uzamknutá otázka – ohodnoťte najlepšiu odpoveď symbolom palca.

Diskusia: žiadny príspevok

Zdieľať:

Najlepšia odpoveď

Avatar užívateľa
Pokročilý

Bílé maso - drůbeží - já mám nejraději krůtí. Popř. kuřecí či rybí.
Říká se, že že červené maso není moc zdravé, ale myslím, že pokud se to nepřehání, občas neuškodí, někdy možná i naopak. Většinou jím také pouze bílé, ale občas červené pro změnu také.

 

Ďalšie odpovede:

Avatar užívateľa
Pokročilý

Červené mäso je mäso z dospelého cicavca, ako je krava, ovca, kôň, baran, divina (hovädzie, telacie, bravčove). Sa javí červenej farby, keď je surové a smerom k červenej strane sa prikláňa pri varení. Toto mäso má vysoký obsah železa a nasýtených tukov.
Biele mäso je zdravšie, nieje tak tažké, obsahuje menej toxínov a cholesterolu: kuracie, morčacie, králičie, ryby a vtáky (hydina).

 

Diskusia k otázke

 

U otázky neprebehla diskusia.

Prihlásiť sa

Položte otázku, odpovedzte, zapojte sa, …

začnite tu

Reklama

 

Na Vašej požiadavke sa pracuje. Počkajte, prosím.